Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

21-åringen nekar till polismordet

Annons

Under onsdagskvällen hölls de första ordentliga förhören med 21-åringen i häktet i Uppsala.

Uppgifter har gjort gällande att 21-åringen ska häktas på annan ort på grund av att hotbilden mot hans personliga säkerhet är stark.

- Nej, det finns ingen uttalad hotbild mot honom. Den hotbild som finns är mera diffus. Det finns en del labila personer där ute som har agg mot honom. Än är det inte bestämt var den misstänkte kommer att sitta häktad, säger Persson.

Var 21-åringen ska sitta häktad, och när, avgör biträdande chefsåklagare Catharina Wikner troligen i dag. Till TT säger hon att det förmodligen blir Uppsala eller Falun.

21-åringen kommer att förhöras av personal från Rikskriminalen. Den som ska försvara 21-åringen är advokat Per Borgblad.

Polisen arbetar vidare med utredningen. I går undersökte polisens tekniker trappuppgången och en lägenhet i en fastighet i centrala Hedemora. 21-åringen ska enligt uppgift ha tagit sin tillflykt till lägenheten efter mordet på Ulf Grape. Både teknisk bevisning och vittnesupgifter ska peka ut 21-åringen.

- Det är inget jag vill kommentera i dagsläget, säger Bo Persson.

Polisen är också förtegen om innehållet i obduktionsrapporten. De lämnar inga uppgifter om gärningsmannen använde något tillhygge när han begick mordet eller om han slog och sparkade ihjäl Ulf Grape med händer och fötter.

- Vi vet vilken typ av skador som orsakade Ulfs död. Hur mordet gått till kan jag inte säga.

I går häktades den 24-åring som polisen grep när han körde omkring i en röd stulen Volvo 945 kombi vid tidpunkten för mordet. Han står nu anklagad för stöld av den röda Volvon, vilket han nekar till, en bilstöld i Stockholm tidigare i år, vilket han också nekar till, samt en stöld i Mockfjärd den 7 juni vilken han erkänner.

- Det är egentligen bilen vi är mer intresserade av. Den stals den 18 juli i Borlänge och har funnits i Hedemora ett bra tag. Det är flera olika personer som använt bilen, säger Bo Persson.

21-åringen var på permission från ett behandlingshem norr om Stockholm när dådet begicks. Han greps när han var på väg tillbaka dit efter helgen. Natten mot onsdag satt han inlåst på Kronobergshäktet.

Han är sedan tidigare dömd för bland annat vapenbrott och framkallande av fara för annan och avtjänade nu ett tio månader långt straff på behandlingshemmet, så kallad kontraktsvård.

Mer läsning

Annons