Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

18-åringens egna ord om morden

Annons

Det var på lördagen den 25 november 2006 som 18-åringens bror kontaktade polisen sedan han inte kommit in genom ytterdörren till föräldrarnas villa på Prästgatan i Hedemora.

När en polispatrull från Avesta anlände till adressen var lyset tänt i hallen och persiennerna i sovrummet neddragna. Polisen tänkte först bryta upp en bakdörr till garaget för att ta sig in, men en kvinnlig polis kröp in genom ett källarfönster.

I sovrummet gjorde hon den förskräckliga upptäckten. En man och en kvinna som var omgivna av blod låg i sängen. De var mördade.

I ett förhör två dagar efter morden fick 18-åringen frågan om varför han mördat sina föräldrar.

"Jag hade tänkt ta mitt eget liv. Men tänkte att det var enklare att ta deras liv", svarade den 18-årige sonen.

Han berättade för förhörsledaren att det inte fungerade längre mellan honom och föräldrarna.

"Det var alltid tjat om att jag skulle sköta mig, bättra mig och sköta skolan bättre".

Sonen berättade att sedan han dödat föräldrarna samlade han ihop en massa saker och kläder som han lade i pappans bil, en röd Golf.

Efter en halvtimme åkte han i väg från mordplatsen. Han åkte mot Långshyttan där han slängde saker som hade med mordet att göra.

Det visade sig senare att han lagt sina kläder, knivarna och yxan i en plastlåda.

Han hämtade en kamrat från Hedemora som hjälpte till med att dumpa föremålen som låg inlindade med stenar som sänke i Dalälven.

Senare berättade 18-åringen att lådan slängts ner bron över Dalälven nära Dala-Husby efter länsväg 270 mellan Hedemora och Långshyttan.

Där hittade senare Nationella insatsstyrkans dykare föremålen på tio meters djup.

Efter att ha gjort sig av med bevisen åkte ungdomarna vidare till Långshyttan. De stannade på parkeringen vid sporthallen för att röka hasch.

Efter en halvtimme åkte de tillbaka mot Hedemora där de parkerade bilen vid kyrkan. De somnade och på morgonen åkte 18-åringen till Statoil i Tviksta för att köpa en tandborste, tandkräm, coca-cola och en chokladbit.

Polisen har bilder på honom när han går in i butiken.

När han betalat för varorna åkte han till parkeringen utanför ishallen.

"Jag åt och rökte medan jag väntade på att det skulle bli liv på stan så att jag kunde träffa folk som jag kunde tala med".

Polisen har sett att han använde sin mammas telefon efter morden.

Mer läsning

Annons