Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

18-åring erkände att han mördat föräldrarna

/

Annons

Polisen, som tog sig in i huset genom ett fönster, hittade kropparna i källaren i lördags eftermiddag. Det var efter att en av parets andra söner, som inte lyckats få kontakt med sina föräldrar, larmat polisen som en så kallad husundersökning genomfördes.

Efter upptäckten spärrades huset omedelbart av i väntan på teknisk undersökning.

Vid 15-tiden på lördagen hämtades parets 18-årige son till förhör. Han befann sig då på Falu lasarett sedan han skadats i en bilolycka på natten.

Hämtningen av sonen var, enligt polisen, helt odramatisk, och efter vissa medgivanden kunde mannen anhållas av jouråklagare klockan 16.58.

18-åringen är inte tidigare straffad och är inte känd i andra sammanhang av polisen.

Under fortsatta förhör på söndagen erkände mannen att det var han som dödat föräldrarna.

Efter mordet stal sonen sin pappas kontokort, som han tog ut en summa pengar med. Han stal även föräldrarnas bil som han tillsammans med några kamrater voltade med in mot en gård på Åsgatan i Hedemora. Vem som körde bilen är oklart.

Räddningstjänsten fick larm om olyckan klockan 01.09 på lördagsmorgonen, och kom till Åsgatan tre minuter senare. Tre av personerna i olycksbilen fanns kvar på platsen, och fick lämna narkotikaprover.

Det kan ha funnits ytterligare en person med i bilen, men denne fanns inte kvar på platsen när räddningspersonal anlände.

Två personer fördes till sjukhus, 18-åringen till Falu lasarett och hans kamrat till Avesta lasarett.

– 18-åringen skadades lindrigt och togs in för observation, uppger Sven-Åke Petters, kommissarie vid dalapolisen.

I samband med olyckan kunde polisen koppla samman 18-åringen med morden, i bilen gjordes fynd som väckte polisens intresse.

– Omständigheter kom fram som gjorde att han blev misstänkt, bekräftar Sven-Åke Petters.

Hur paret bragts om livet är polisen dock ännu förtegen om.

– Vi kan i nuläget inte gå ut med tillvägagångssätt eller om något tillhygge använts, med hänsyn till anhöriga, säger Sven-Åke Petters.

Det finns misstankar om vad som kan vara motivet till morden, men polisen ville i går inte heller lämna ut några uppgifter om det.

Sent på lördagskvällen anlände polistekniker från Stockholm för att inleda undersökningen av offren och brottsplatsen. Arbetet pågick under natten och fortsatte till sent på söndagseftermiddagen.

Hur länge paret låg döda i hemmet innan polisen kom till platsen är i dagsläget oklart, men det finns misstankar om att morden kan ha skett på torsdagen i förra veckan.

För att klarlägga dödsorsaken och tidpunkten för morden har kropparna transporterats till rättsmedicinska kliniken i Uppsala.

Mer läsning

Annons