Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bjuder upp till dans – och hoppas på nytt publikrekord

/
  • När Angelica Sjöholm arrangerade dans för funktionshindrade den 14 februari i år kom över 100 personer till Kulturhuset Svanen. Nu på lördag hoppas hon på ett nytt publikrekord.
  • PopNix spelar på lördagens dans i Kulturhuset Svanen.

På lördag är det dags för en ny dans för funktionshindrade i Kulturhuset Svanen.
– Men alla som vill komma är hjärtligt välkomna, säger arrangören Angelica Sjöholm.

Annons

"Kom som du är, dansa som du vill och ha kul!" Det är ledorden för lördagens dans för funktionshindrade i Kulturhuset Svanen på Hagalund. Dansen hålls mellan klockan 14 och 17.

– Det blir livemusik av PopNix, som mest spelar dansbandsmusik. Men man får givetvis dansa precis som man vill. Huvudsaken är att man har roligt. Om deltagarna dansar och blir varma och glada så har jag lyckats, säger Angelica Sjöholm.

Hon har tidigare arrangerat två danser i Falun och en i Borlänge, på Alla hjärtans dag i år.

– Då kom det över 100 personer! Det var nytt rekord för mig. Och det var väldigt uppskattat, både av de funktionshindrade och av assistenterna, berättar Angelica Sjöholm.

Hon har anlitat PopNix vid samtliga sina danser.

– De är jättebra och har en fantastisk publikkontakt och låter publiken önska låtar och vara med och sjunga. Vi och PopNix har varit ett vinnande koncept, säger Angelica Sjöholm.

Hon är även zumbainstruktör och kommer att ge deltagarna vid lördagens dans möjligheten att få prova på att dansa zumba.

– Sedan kommer jag att hålla zumba för funktionshindrade under hösten här i Kulturhuset Svanen, med start den 7 september klockan 15.00. Det är en jättebra lokal, det finns mycket plats för de som dansar i sina rullstolar, säger Angelica Sjöholm.

Hon påpekar att alla som vill komma till lördagens dans är hjärtligt välkomna.

– De som bara vill komma för att lyssna på PopNix är självklart också välkomna. Det är riktigt roligt med dessa danser. Det är som ett enda stort födelsedagskalas där alla känner alla. det är så mycket kärlek i luften, säger Angelica Sjöholm.

Fotnot: Mer information om dansen finns på http://www.danceandstyle.se

Annons