Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Bjud mig på champagne"

Många känner henne som glitter- och flärdälskande juriststudenten i bloggen En glamourprinsessas dagbok. Idag är Karolina Lassbo från Falun hårt arbetande affärsjurist på en advokatbyrå i Stockholm. Men i höstas dök hon plötsligt upp som en av singeltjejerna i Carolina Gynnings dejtingprogram Dagens man i TV4+. Under julen har alla avsnitt sänts i TV4 och i vår är Karolina tillbaka för en ny omgång i dejtingringen.

Vad fick dig att hoppa på programmet?

- Jag tyckte det var en kul grej. Det var roligt att få testa, dels att vara med och se hur det går till i en så stor produktion som programmet faktiskt blev, dels var programidén kul. Och i och med att jag är singel så var det ett nytt sätt att träffa killar. Även om jag inte hade så stora förhoppningar om att träffa drömprinsen i tv. Det var mest en kul grej.

Dagens man är dejtingsåpa i speeddejtingformat. Vad gillar du själv bäst, att gå långsamt fram eller effektivisera inledningsfasen av ett förhållande?

- Jag vill nog effektiviserar för att ta reda på om man är intresserade eller inte. Det känns onödigt att behöva slösa mer tid på killen om man kommer på att det inte känns bra. Det tar ju alltid några dejtar innan man vet vad man känner och ibland måste det få göra det också för att man ska kunna avgöra om det är rätt. Men då är det bra om det inte tar för lång tid mellan dejterna.

Hur ser din drömdejt ut?

- Jag tycker man kan börja med att gå ut och äta. Det är ett bra sätt. Då hinner man prata under middagen. Efter är det är det bra att ta några drinkar. Det är nog det mest ultimata, att få sitta ner och prata en stund.

Hur skämmer man bort dig?

- Bjud mig på champagne eller middag på ett flott ställe. Det är nog enklast så. Det finns inte så mycket uppvaktarkultur i Sverige. Utomlands köper killarna presenter, bjuder ut tjejerna och anstränger sig. Man blir lite mer positivt inställd om man känner sig uppvaktad.

Din blogg En glamourprinsessas dagbok blev en av Sveriges mest lästa, hur glamoröst var egentligen kändislivet som följde?

- Alltså, det var ju relativt glamorösa fester som jag gick på. De större festerna typ Guldbagge-galan, Elle-galan och de stora biopremiärerna, de var väldigt påkostade. Det var en väldigt stor kontrast till det spartanska studentliv jag levde då när bloggen började bli populär. Namnet En glamourprinsessas dagbok var ju högst ironiskt. Studentlivet var så långt ifrån glamour man kan komma och alla som kände mig såg ironin i det. Det var ju först när bloggen blev känd och jag blev inbjuden till en massa fester som jag fick uppleva glamour.

Du gjorde paus men tog upp bloggandet igen på samma plats under nytt namn, vad gör att du vill fortsätta blogga?

- Jag fick lite bloggabstinens av att inte ha den där kanalen utåt. Det var många gånger jag satt någonstans och kom på vad jag ville skriva men insåg att jag ju inte längre hade någonstans att blogga. Det var befriande att sluta och det var befriande att börja igen. Men tidigare höll jag på med bloggen 8-10 timmar per dag. Nu jobbar jag heltid och är glad om jag hinner med 20 minuter per kväll. Ibland känner jag att jag vill göra andra saker än att prestera nya blogginlägg men jag vet att jag skulle sakna det om jag sa hej då till mina läsare.

Det finns en bild av att bloggande kan ge stora pengar, hur mycket tjänade du egentligen på att vara en av Sveriges största?

- Då sålde jag annonserna själv och hade alltid fem eller sex annonsplatser. Det var väldigt olika men mellan 8000 och 35000 kronor kunde jag tjäna på en månad.

Fakta: Fem dejtingsnabba

Tjusig resturang eller picknickkorg

Operakonsert eller Bergsklättring

Hångla eller hålla på sig

Speeddejt eller lugna puckar

Bjuda ut eller bli utbjuden

Fakta: Karolina

Ålder: 29 år

Bor: Norrmalm Stockholm

Familj: Mamma, pappa, syster i FAlun och bror i Uppsala.

Sysslar med: Biträdande jurist på affärsjuridisk advokatbyrå.

Intressen: Just nu löpträning, annars step up och aerobics. Tränar inför Ugsi-maran, en tävling i Älvdalen i juli, har tränat sedan midsommar förra året.

Drömman: Rafael Edholm. Han är lång, ståtlig, mörkhårig och klär sig snyggt i kostym eller kavaj.