Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Björnattacken – familjen som befann sig tillsammans med den omkomne 18-åringen nekas advokat

Artikel 24 av 41
Björnattacken i Orsa Rovdjurspark
Visa alla artiklar

Under onsdagseftermiddagen meddelade Mora tingsrätt att familjen som befann sig inne i hägnet under björnattacken i Orsa rovdjurspark inte beviljas en advokat i samband med utredningen.

Annons

Mer läsning för dig som pluskund:

Björnattacken - hur kunde det hända?

Facket avvaktar med egen utredning efter björnattacken

SÅ KÖPER DU PLUS

Björnattacken i Orsa rovdjurspark håller på att utredas. Och i samband med utredningen vill familjen som befann sig inne i hägnet under björnattacken, tillsammans med den omkomne 18-årigen, ha en advokat.

Men nu meddelar Mora tingsrätt att de har nekats till advokat, eftersom att de anser att de inte har behov till en advokat.

– Det är inte alltid man får det i ett inledande skede, säger åklagare Gunnar Jonasson, som leder förundersökningen, i ett pressutskick.

Gunnar Jonasson har nyligen tagit över förundersökningen, som gäller vållande till annans död och framkallande av fara för andra personer. I dessa brott ingår fängelse i straffskalan.

Men i dagsläget kan de inte tala om vem som skulle kunna vara aktuell för ett fängelsestraff om händelsen leder till åtal och att någon fälls.

– Vi har inte delgivit någon misstanke om det arbetsmiljöbrott som utreds. Men någon med arbetsmiljöansvar skulle kunna komma på fråga, säger Gunnar Jonasson, i ett pressutskick.

Läs mer:

Höjdskillnad mellan hägn kan vara förklaringen till att björnen tog sig in

Uppgifter: Rovdjursparken saknade lokalt skyddsombud

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

AT-APPEN: Alltid senaste nytt från avestatidning.com i vår app för IPhone och Android