Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Björnattacken – familjen som befann sig tillsammans med den omkomne 18-åringen nekas advokat

 
Björnattacken i Orsa Rovdjurspark
Visa alla artiklar

Under onsdagseftermiddagen meddelade Mora tingsrätt att familjen som befann sig inne i hägnet under björnattacken i Orsa rovdjurspark inte beviljas en advokat i samband med utredningen.

Annons

Mer läsning för dig som pluskund:

Björnattacken - hur kunde det hända?

Facket avvaktar med egen utredning efter björnattacken

SÅ KÖPER DU PLUS

Björnattacken i Orsa rovdjurspark håller på att utredas. Och i samband med utredningen vill familjen som befann sig inne i hägnet under björnattacken, tillsammans med den omkomne 18-årigen, ha en advokat.

Men nu meddelar Mora tingsrätt att de har nekats till advokat, eftersom att de anser att de inte har behov till en advokat.

– Det är inte alltid man får det i ett inledande skede, säger åklagare Gunnar Jonasson, som leder förundersökningen, i ett pressutskick.

Gunnar Jonasson har nyligen tagit över förundersökningen, som gäller vållande till annans död och framkallande av fara för andra personer. I dessa brott ingår fängelse i straffskalan.

Men i dagsläget kan de inte tala om vem som skulle kunna vara aktuell för ett fängelsestraff om händelsen leder till åtal och att någon fälls.

– Vi har inte delgivit någon misstanke om det arbetsmiljöbrott som utreds. Men någon med arbetsmiljöansvar skulle kunna komma på fråga, säger Gunnar Jonasson, i ett pressutskick.

Läs mer:

Höjdskillnad mellan hägn kan vara förklaringen till att björnen tog sig in

Uppgifter: Rovdjursparken saknade lokalt skyddsombud

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

AT-APPEN: Alltid senaste nytt från avestatidning.com i vår app för IPhone och Android