Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Björn Skifs väcker liv i klassisk musikal

Björn Skifs och Bengt Palmers succémusikal Spök från 1981 återuppstår i ny skepnad.
Inga mindre än Lena Philipsson, Måns Zelmerlöw, före detta Ludvikabon Sussie Eriksson och Loa Falkman spelar huvudrollerna.

Mer än 30 år har gått sedan musikalen Spök hade premiär på Maximteatern. Nästa höst återuppstår spökhistorien i ny kostym, men grundhistorien förblir densamma. Huvudrollerna spelas av Lena Philipsson, Måns Zelmerlöw, Sussie Eriksson och Loa Falkman.

– Vi har tänkt utifrån rollfigurerna och har verkligen hittat rätt. Jag är väldigt stolt över ensemblen, säger Björn Skifs.

Idén om att plocka fram historien uppstod redan för tio år sedan och de har jobbat med den nya versionen till och från i åtta år.

– Vi såg charmen i den och möjligheterna i vad man kan göra 30 år senare med ny teknik, säger Björn Skifs.

I den uppfräschade musikalen syns många välkända namn. En av dem är Måns Zelmerlöv som spelar Björn Skifs roll som den unge popartisten Dante.

– Det är en tung roll att axla, men jag ska göra mitt yttersta, säger Måns Zelmerlöv.

Den skräckinjagande Bernhard, som gör livet svårt för Dante, spelas av Loa Falkman.

– Jag kommer spela den flera hundra år gamle betjänten Bernhard som kommer ha ihjäl den här stackaren, säger Loa Falkman.

I musikalen finns också de två spöksystrarna Giljotina och Salmonella. Tillsammans med Bernhard planerar de Dantes död.

– Det kommer bli en stor utmaning för mig att inte få bestämma själv, säger Lena Philipsson som är van vid att få styra. Hon spelar den blodtörstiga Giljotina och hennes spöksyster Salmonella spelas av Sussie Eriksson. Premiären av nya Spök är planerad till fredagen den 13 september 2013 på Cirkus.