Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Björn Skifs till Sälen

/
  • Till Sälen. Björn Skifs kommer till Sälen i påsk med delar av sina pågående turné Fyra decennier som just nu går för fulla hus runt om i landet.

Annons

- Det stämmer. Vi kommer till Sälen med hela bandet, 20 man på scenen, men det blir en litet förkortad variant av showen. Eftersom vi ska uppträda i samband med en middag blir det för långt att köra hela. Det blir nog litet drygt en timme med det bästa ur showen, säger Björn Skifs.

För Björn Skifs är Dalarna alltid som att komma 'hem'. Trots flera decennier i Stockholm är det fortfarande i första hand Vansbro som är hemma. Men Sälen ligger också varmt om hjärtat.

- Det är alltid kul att komma till Sälen där jag har många vänner och bekanta. Och så skidåkningen förstås, säger Björn.

Hans show har gått för fulla hus landet runt. Det har varit utsålt överallt. Han började i Falun i januari och påskspelningen i Sälen skulle ha blivit finalen.

- Men det blir en sväng till Norrköping efter påsk, Där skulle vi ha varit i februari, men tvingades ställa in på grund av att jag då hade problem med luftrören, berättar Björn.

Kvar av den rosade turnén, där Björn plockar ur sina fyra decennier som artist, är bland annat fyra utsålda shower på Cirkus i Stockholm vid månadsskiftet.

- Det här är så roligt att det känns litet trist att turnén snart är slut, säger Björn som senast showade inför utsålt hus i Karlskrona i helgen.

Efter turnén väntar en lång semester för Björn. Han ska bland annat passa på att fylla hela sex decennier, vilket man knappast kan tro om den pojken. Sedan vara ledig och njuta hela sommaren.

- Till hösten ska jag jobba med en ny skiva. Nu känns det som att jag är klar med schlagerskivorna ett tag och att jag vill göra en rockskiva, säger Björn.

Det finns 500 biljetter till Skifs-showen i Vinterträdgården i Sälen. 300 säljs med middag och show samt 200 bara till showen.

- Det är fantastiskt roligt att vi kan bjuda på Björn Skifs som en jubileumstillställning. 70-årsjubileumet under påsk ska gå mycket i musikens tecken. Vi har ju också Jill Johnsson häruppe under påskhelgen, säger Högfjällshotellets vd Thommy Backner.

Mer läsning

Annons