Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Björn Skifs en av flera hundra svenska kändisar i upprop mot SD: "Aldrig tidigare hänt"

Artikel 14 av 25
Kulturvalet
Visa alla artiklar

Dalakändisarna Björn Skifs och Sofia Rågenklint är två av 253 kändisar som gått samman i ett upprop mot Sverigedemokraterna inför valet.
– Jag kan inte sitta stilla i båten och bara titta på, jag måste göra det jag kan, säger initiativtagaren Kjell Bergqvist till Aftonbladet.

Annons
Björn Skifs är en av hundratals kända svenskar som skrivit på ett upprop mot Sverigedemokraterna. Arkivbild. Foto: Marc Femenia / TT

Läs också: Höstens konserter kan bli Björn Skifs sista stora turné: "Tar ett år eller två år i taget"

Kjell Bergqvist har startat Facebookgruppen "Vad som helst men inte SD" som har fått över 120 000 medlemmar på två veckor. Medlemmarna i gruppen består bland annat av flera av Sveriges mest  folkkära artister, skådespelare, tv-personligheter och författare.

– Vi är många som känner oro och rädsla inför valet på söndag men genom gruppen kan vi stötta varandra att tro på en bättre framtid. Vi kommer alla från olika politiska bakgrunder men vi strävar efter samma mål, säger Berggqvist till Aftonbladet.

Bildextra: Så såg kändisarna från Dalarna ut som unga

Två av de hundratals kända svenskar som anslutit sig till uppropet mot Sverigedemokraterna är artisten Björn Skifs från Vansbro och programledaren Sofia Rågenklint från Äppelbo.

– Listan är helt unik i sitt slag. Vad jag vet har det aldrig tidigare hänt att så många folkkära människor enats bakom en fråga. Det var lite trögt i början men när Lisa Nilsson skrev på öppnades många dörrar. Nu står folk i kö för att få skriva på, säger han till kvällstidningen.

Bildextra: Så tillbringade Dalarnas kändisar sommaren

Annons