Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Björn Carlsson - en vinnare

Det finns fog för påståendet att Björn Carlsson på Sveavägen i Smedjebacken är en man som har god koll på det som visas i tv-rutan. I synnerhet när det handlar om bingolotto.
Den egenskapen visade sig vara värd en hel del när han i söndags bänkade sig framför tv:n.

Annons

Prickat in bingorader har Björn gjort ett antal gånger vid det här. Han hör nämligen till spelets trogna deltagare och har hängt med från 1990-talets glansperiod med Leif "Loket" Olsson som programledare, via kanalbyten och sändningsdagar.

– Det är nog få omgångar som jag missat, påpekar Björn.

Han passar inte in i bilden av en notorisk spelartyp. Däremot köper han regelbundet lotter, i sammanhang där han vet att överskottet går vidare till olika goda ändamål.

Är du typen som brukar ha tur i spel?

– Nej, det vill jag inte påstå. Visst har det blivit vinst i bland, men det har varit frågan om småvinster.

Som bingolottospelare har han heller aldrig nått ända fram till direktsändningen. Men i söndags bröts den trenden, när det var dags för den guldkantade avdelning som heter "Färgfemman".

– Det var ju lite omtumlande, att först få in bingoraden och sedan slänga sig över telefonen - och komma fram. Pulsen var då ganska hög.

– Men när jag väl var med i sändningen blev det lugnare.

Och det var då hans goda koll kom till pass. Spelaren före honom hade redan gläntat på luckan med "kök och mat" för 50 000 kronor. Dessutom hade han ju skrivit upp numret 69, luckan där en Volvo V70 värd 374 500 kronor fanns.

För Björn var det därmed i stort sett bara att håva in vinsterna.

På måndagen har han hunnit smälta den angenäma känslan av att äntligen efter alla år kröna sina lottinköp och alla kvällarna framför tv:n med en odiskutabel framgång. Han ser också ganska nöjd och avspänd ut när tidningen träffar honom utanför villan på Sveavägen.

På frågan om han funderat på att byta bil svarar han:

– Ja, det har jag faktiskt. Och den bil som jag varit sugen på är just en Volvo V70.