Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Björkman vidare efter ny bragd

Annons

En svensk är Franska mästerskapens största skräll så här långt.

Inför årets Grand slam-tävling hade Jonas Björkman inte vunnit en grusmatch på tre år.

Nu har 35-åringen gjort två bragdmatcher i rad.

Jonas Björkman har inte direkt skrämt slag på motståndarna i en grustävling de senaste åren. Faktum är att 35-åringen inte vunnit på underlaget på tre år.

Men det var innan årets upplaga av Franska mästerskapen.

Efter tisdagens bragdmatch mot australiern Peter Luczak i första omgången, där Björkman vände ett 0_2-underläge till seger var det på torsdagen dags för en favorit i repris. Denna gången stod kroaten Ivo Karlovic på andra sidan nät och trots två förlorade set kom Björkman tillbaka, vände och vann med 3_6, 3_6, 6_4, 7_6 (7_2), 6_3.

Han lägger en stor del av sin framgång i de fyspass som Björkman lagt upp tillsammans med sin fystränare inför den stundande grässäsongen. Men att han får betalt för de insatserna redan nu, överraskar honom inte.

Att möta en servespecialist som Karlovic borde på pappret passa Björkman, som har sin största styrka i returspelet, väl. Men i torsdagens match hade svensken det svårt inledningsvis.

Men hans stora tålamod betalade sig och när Jonas Björkman väl tog hem tiebreaket ("det var nog mitt bästa tiebreak någonsin") i fjärde set var segern aldrig riktigt i fara.

I nästa omgång väntar spanjoren Oscar Hernandez, en spelare som Jonas Björkman inte känner särskilt väl.

Hernandezmatchen spelas på lördagen, men Jonas Björkman är tillbaka på Roland Garros redan under fredagen då han tillsammans med Max Mirnij går in i dubbelturneringen. Målsättningen är att vinna sin tredje raka titel i Paris.

TT

Mer läsning

Annons