Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Björkman vidare

Annons

Jonas Björkman är vidare i Wimbledon.

På ett välbekant sätt _ men med en skillnad vid sidan av banan.

Där sitter Todd Woodbridge, före detta dubbelpartner men under Wimbledon tränare åt Björkman.

Australiern var också en av de första som gratulerade Björkman efter den enkla vinsten mot Fernando Vicente, Spanien, i första omgången (6_3,

6_1, 6_2).

Få kan Jonas Björkmans spel och grästennis som han. Som dubbelpartner var han med och vann 14 titlar ihop med just Björkman och nio Wimbledon-titlar totalt i karriären.

När svensken ska försöka att försvara sin semifinalplats i singel från förra året har han kallat in sin gode vän.

TT: Vad har ni framförallt talat om de senaste dagarna?

Något mer som Todd tillför?

När det gällde tisdagens match behövdes dock inte en gammal grand slam-mästare för att hitta svagheterna hos motståndaren.

Mötet med Fernando Vicente, rankad 165:a i världen, var så nära en drömlottning Björkman kunde få. Spanjoren som bara vunnit en match i Wimbledon tidigare i karriären, saknar spelet som krävs på gräs. Serven är inte tillräckligt vass för det snabba underlaget och Björkman hade totalt 15 breakchanser, anmärkningsvärt många för att vara en gräsmatch. I sina egna servegame hade han heller inga problem utan kunde manövrera ut spanjoren med sitt volleyspel.

Den fortsatta lottningen ser också gynnsam ut. I nästa omgång ställs han mot Yeu-Tzuoo Wang, Taiwan, som slog ut ryssen Igor Kunitsyn i fem set. Första riktiga utmaningen är i tredje omgången. Då väntar världssjuan Tommy Robredo som dock är en bra lottning på gräs, vilket visades i form av att han behövde fem set för att besegra okände amerikanen Robert Kendrick, USA, i första omgången.

TT

Mer läsning

Annons