Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Björkman utslagen i favorittävling

Annons

Det blev ingen ny final för Jonas Björkman i Nottingham. Men väl en semifinal, så här dagarna före grässäsongens höjdpunkt i Wimbledon. Fransmannen Arnaud Clement blev för svår på fredagskvällen och vann med 6_2, 6_4 i en match som spelades inomhus.

Clement möter i lördagens final kroaten Ivo Karlovic som slog ut andraseedade Dimitrij Tursunov från Ryssland.

ATP-turneringen i Nottingham är den sista finslipningen på gräs inför grand slam-klassikern i Londons utkanter. På midsommarafton tvingade dock regnet in spelarna i en träningshall med filtunderlag, där Jonas Björkman spelade både kvarts- och semifinal under samma dag.

I den efter regnuppehåll återupptagna kvarten mot Paul-Henri Mathieu visade smålänningen styrka och vände 0_1 i set till seger. Ett servegenombrott i perfekt läge, vid 2_2 i tredje set, blev avgörande. Bara några timmar senare såg svensken trögare ut mot Arnaud Clement som slagit ut fjolårsmästaren Richard Gasquet tidigare på dagen.

Trots förlusten visar statistiken att 35-årige Björkman trivs bra i Nottingham. Såväl 1998 som 2002 stod han som slutsegrare, årets semifinalplats var hans andra och förra året blev det final. Då räckte han sedan ända fram till en överraskande semifinal i Wimbledons singelspel.

TT

Mer läsning

Annons