Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Björkman skällde ut domaren

Annons

Förlusten mot Tomas Berdych fanns inte så mycket att säga om.

Desto mer då om domaren.

Det hör till ovanligheterna men i åttondelsfinalen i Wimbledon mot Berdych tröt Björkmans tålamod med domaren. I tredje set vid ställningen 3_3 brast det _ och den här gången rejält.

Huvuddomaren hade då gått in och ändrat domslutet på en av Berdychs serve efter att linjedomaren bedömt att serven var fel.

Björkman rusade fram till huvuddomaren och ropade på engelska:

Efter nästa poäng fortsatte Björkmans attack _ men då på svenska:

Ett par timmar senare, efter att till slut förlorat med 1_3 i set (4_6, 0_6, 7_6, 0_6) gav Björkman sin bild av det hela:

I efterhand, ångrar du dig?

Själva matchen mot tjecken Berdych, rankad elva i världen, blev precis så tuff och svår som Björkman befarat. Med sitt tunga och flacka baslinjespel dominerade Berdych och Björkman fick jaga. När han i stället försökte gå fram på nät blev det allt som oftast i en allt för svår volleysituation.

Björkman hade ändå gjort vad som förväntats av honom när han nu som siste svensk åkte ur Wimbledon. Efter att nått semifinal förra året vann han nu de matcher han förväntades att vinna men kommer ändå att göra ett rejält kliv nedåt på på rankinglistan från nuvarande 35:e till omkring 55.

Inför Wimbledon berättade 35-åringen för TT att hans resultat i Wimbledon också delvis skulle avgöra hans tennisframtid.

TT

Mer läsning

Annons