Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Björkman ser slutet på karriären

Annons

Hans karriär har haft många och stora höjdpunkter.

Nu har Jonas Björkman börjat att planera för livet efter tennisen.

Årets Wimbledonturnering kan bli avgörande för när han slutar tävla, berättar han för TT.

Björkman är nu tillbaka i Wimbledon där han förra året nådde semifinal _ en av hans absolut största framgångar på senare år i singel. Det var också en semifinalplats som gav nytt liv åt tenniskarriären.

När han på tisdag kliver in i turneringen mot spanjoren Fernando Vicente kunde heller inte känslan vara bättre, trots det regn som gjorde att måndagens träningspass i stället fick flyttas inomhus.

TT: Och om du inte kan det?

Björkman har ännu inte tagit något definitivt beslut när det gäller tennisframtiden. Han har redan börjat att planera för ett fortsatt jobb inom tennisen och även fått erbjudande om att skriva en bok men när slutet ska komma beror på hur det går ute på banan.

För 35-årige Björkman finns dock två stora mål kvar i karriären, det ena kan nås inom en snar framtid, det andra ligger däremot ett år bort i tiden.

Senast, 2004 i Aten, fick han på grund av skada ge upp sin match i singel och lämna återbud till dubbeln tillsammans med Joachim "Pim-Pim" Johansson.

När det gäller det andra målet är dock chansen stor att den kan gå i uppfyllelse. Tillsammans med Max Mirnyj är Björkman en av favoriterna till att ta hem dubbeltiteln.

TT

Mer läsning

Annons