Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Björkman satsar på OS

Annons

Jonas Björkman åkte ut mot Nicolas Almagro i den andra omgången av Swedish open-tennisen. Men förlusten tog inte värre än att han gärna snackade om framtiden.

Björkman skulle då få kröna sin tenniskarriär på olympiskt underlag. Det gick inget vidare i Atlanta 1996 och i Aten 2004 tvingades han lämna återbud på grund av skada.

Efter en bra grässäsong har Jonas Björkman lyckats försvara rankningspoäng tillräckligt för att kunna satsa på Peking.

Vägen dit är inte så krokig. De 48 högst rankade på ATP-nivån i singel den 9 juni 2008 är direktkvalificerade. Sedan finns två vilda kort (wild cards) plus lite andra möjligheter.

I dubbel får spelare rankade tio eller bättre biljett till Peking. Just nu är Björkman rankad fyra i dubbel och 55:a i singel. Övriga 22 platser tas ut av det internationella tennisförbundet efter förslag från varje nation.

35 år gammal sällar han sig till ett gäng beslutsamma sega gubbar som satt OS som mål i slutet på deras äventyr i bordtennis, simning och handboll.

Handbollsmålvakten Tomas Svensson 39 år, har tre silver men hänger fast vid drömmen om ett guld.

Simmaren Lars Frölander, 33, har motivationen kvar efter guldet i Sydney 2000.

Bordtennisspelaren Jörgen Persson, 41 år, har ambitionen att komma till Peking fast vägen dit är lång.

I Båstad återstår nu dubbel för Jonas Björkman. Han ska försöka försvara titeln från i fjol i par med Thomas Johansson.

Jonas Björkman satt i intervjusoffan med en ispåse på vänster knä. Han har dragits med en inflammation i en sena sedan Paris.

Han var inte alls nedstämd efter förlusten mot 21-årige spanjoren Nicolas Almagro, 4_6, 2_6. Det första gamet tog hela tolv minuter, "världens längsta" som Björkman sade:

När tennisen är över flyttar familjen Björkman till Stockholm.

TT

Mer läsning

Annons