Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Björkman klar för åttondelsfinal

Annons

Motståndet var inget problem. Vädret var värre.

Till slut kunde ändå Jonas Björkman vinna mot australiern Wayne Arthurs och Björkman är därmed klar för åttondelsfinal.

Matchen som beräknades börja kring lunchtid på måndagen var inte färdigspelad förrän efter klockan 20 på måndagskvällen.

Tack vare att Björkman hann ta sig vidare, kan han nu koncentrera sig enbart på åttondelsfinalen mot Tomas Berdych på tisdag. Annars hade risken varit att han tvingats att spela två matcher på tisdagen.

Men om förhållandena var dåliga var spelet desto bättre.

I veteranmötet mellan 35-årige och ett år äldre Arthurs verkade åldersskillnaden inte vara ett år till Björkmans fördel utan snarare 15. Svensken var överlägsen i allt.

Björkman hade varnat för Arthurs serve, den vänsterhänte australierns levebröd under åren på tennistouren. Den här gången fungerade den inte alls och då var också inte mycket annat som gick Arthurs väg.

Svensken var överlägsen från baslinjen och när han själv servade utmärkt, bland annat gick 67 procent av förstaservarna in, kunde han också gå fram på nät och avgöra poängen snabbt.

För Arthurs väntar nu pensionering från tennisen, Wimbledon var redan på förhand tänkt att bli karriärens sista turnering.

För Björkman väntar i stället en betydligt större utmaning i form av Tomas Berdych. Tjecken har kallats "mini-Safin" och är precis som ryssen fysiskt stor, 195 centimeter, och förfogar över med ett kraftfullt spel från såväl forehand- som backhandsidan.

Men precis som Safin har han dock inte alltid fått utdelning _ och har till exempel aldrig lyckats att ta sig förbi åttondelsfinal i grand slam-sammanhang.

TT

Mer läsning

Annons