Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Birdietjut" och final för seniorgolfen på Samuelsdal

Samuelsdals och SPF:s Seniorgolf hade den 23 september avslutning i härligt höstväder på en bana i mycket god kondition.

39 deltagare kom till start. Finaldagen spelades Texas-scramblen på den långa slingan hål 1-9 med fyra individuella deltävlingar - närmast diket, längsta drive, närmast snöret och närmast hål. Banan spelades dessutom efter modell "Färgpaletten", med ett utslag från vit tee, två från gul, fyra från lila och två från orange tee. Särskilt svårt blev utslaget från vit tee på hål 2, visserligen bara 122 meter men högt uppe på bergssluttningen med två tallar i vägen ner mot green. Eftersom klubben jobbar aktivt med jämställdhet var fem av dagens lagkaptener män och fyra kvinnor.

Resultaten blev goda. Banans idealresultat (par 36) överskreds av ett enda lag på 37. Tre lag hade 36 slag, två lag 35, ett lag 33, ett 32 och ett lag fina 31. Många härliga birdietjut hördes över banan och till och med en eagle (två under par) fick ett lag i hålet. Segern hemfördes av lagkapten Agneta Sommar-Sand och hennes kamrater Ole Jacobson, Hans Engström, Björn Ristner och Lars Holmberg. Två blev Inga-Lill Rachbauers lag och trea Mats Neubauer.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel