Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Biodlare höll årsmöte

Dalarnas Biodlarförening har haft årsmöte i Borlänge.

Dalarnas Biodlarförening höll i helgen årsmöte i Hagakyrkans lokaler Borlänge. Från Länsstyrelsen Gunilla Streiffert informerade om aktuellt i bivärlden, till exempel aktuella sjukdomsläget med mera.

Pasaga Ramic, biodlare och bitillsyningsman, ursprungligen från Bosnien nu boende i Örebro, höll ett mycket intressant och uppskattat föredrag om biodling, olika produkter samt en hel del olika tipps hur han gör. Många ville höra mer så det bestämdes att distriktet ska försöka ordna en resa ner till honom och hans bigård någon gång i sommar.

Efter fikapaus var själva årsmötet där föreningen nu fick en ny ordförande, föreningens första kvinnliga sådana, Elin Jägers. Avgående ordförande Krister Källen blir kvar i styrelsen, förmodligen som kassör men detta avgörs senare på konstituerande möte. Övriga ledamöter i styrelsen är Carl Magnus Reinerstedt, Mats Norell, Berit Gustavsson, Lars sjölin och Ingrid Norberg. Ersättare är Karin Trotzig och Christer Ställberg. 

Mats Norell