Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Biodlare får Centerns miljöpris i Falun

Faluortens Biodlarförening tilldelas i år Centerpartiet Faluns Miljöpris för ett svärmande engagemang att värna den biologiska mångfalden, en av vår tids stora miljöutmaningar.

Bin anses vara flitiga. Det finns även människor som är flitiga, som under många år insett den viktiga uppgift som bin har i vår värld. Inte minst medlemmarna i Faluortens Biodlarförening.

Den biologiska mångfalden är viktig. För att vi ska kunna bibehålla en variation av växtlighet så har biet en viktig funktion att pollinera växter. Det är brist på pollinerande insekter i den svenska naturen. Därför behövs fler bin. Det är också brist på svensk honung vilket innebär att vi behöver importera stora mängder. Därmed har biet en viktig uppgift både ur ett ekonomiskt och ett ekologiskt perspektiv.

Centerpartiet Falun har delat ut ett miljöpris sedan mer än tio år. Vi delar ut det till någon som gör en insats för det hållbara samhället. Priset besvarades med en hälsning från bina: Naturen är fantastisk och människor behöver ett hållbart skogs- och lantbruk utan gifter.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel