Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Biltema öppnar vid Dalahästen i Avesta

Biltema öppnar butik i Avesta.
– Upptagningsområdet är bra och en förutsättning är också att det är lätt att ta sig till butiken.

Nu är det klart att Biltema varuhus etablerar sig i Dalahästområdet vid riksväg 70. Med sina 7 000 kvadratmeter är det Avestas enskilt största handelsetablering.

– Vi förtätar butiksbestånden. De närmaste fem åren kommer vi att bygga ytterligare 20-30 butiker till i hela landet och numer går vi även in på mindre orter. Det gör det desto viktigare att vi ligger på rätt ställe och syns, säger Anders Selfors, etableringsansvarig.

Avtalet med Avesta kommun är klart och nu väntar Biltema på att detaljplanen för området ska bli klar. Tidigast under 2017 kan bygget påbörjas.

– Vi är på gång att bygga flera butiker och tar dem eftersom. Vi vill bygga i ett snabbt tempo men också säkerställa att det blir bra.

Hur många nya jobb rör det sig om i Avesta?

– Det är egentligen för tidigt att säga, jag vet inte exakt. Men gissningsvis rör det sig om cirka 25 jobb, med det är viktigt att påpeka att det kan bli fler och det kan bli färre, säger Anders Selfors