Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilmetro bygger ny anläggning i Borlänge – försäljningen av Audi flyttas

Bilmetro bygger en ny anläggning vid infarten till Borlänge. – Det blir en fullserviceanläggning. Vi hoppas att den är klar under första kvartalet 2018, säger Stefan Hellgren, Bilmetro.

Annons

Bilmetro och kommunen har skrivit ett markanvisningsavtal med avsikten att Bilmetro i Dalarna AB köper drygt 10 000 kvadratmeter mark av kommunen på det nya arbetsplatsområdet i Islingby.

På marken uppförs en ny anläggning med bilförsäljning, verkstad och kontor.

Stefan Hellgren, ansvarig för Bilmetros personbilsförsäljning i Dalarna, hoppas att spaden kan sättas i jorden redan under vintern.

Det är försäljningen och servicen av bilmärket Audi som flyttas från anläggningen på Södra Backa.

– Våra märken ställer krav på vilka ytor vi ska ha. Egentligen har vi inte plats för alla märken idag. Vi tycker också själva att vi är trångbodda. Vi måste flytta ut ett märke, eller sluta med ett märke, säger Stefan Hellgren.

Därför byggs en ny fullserviceanläggning för Audi, intill E16, vid infarten till Borlänge från Falun. Byggpartner blir huvudentreprenör.

När flytten är genomförd sker omdisponeringar vid nuvarande anläggning på Hammargatan, De märken som blir kvar får mer utrymme. Transportbilar flyttas till nuvarande Audianläggning.

– Får vi bygglov så köper vi tomten. Vi planerar att bygga ett hus på 2 360 kvadratmeter på markplan, plus en lite mindre övervåning. Gär det som vi tänkt är anläggningen i drift första kvartalet 2018.

Förhoppningen är att satsningen ska öka försäljningen inom alla segment.

– Vi hoppas att alla märken ska öka sina volymer. Det blir också några nyanställningar. Vi flyttar en del personal men vi kommer också att behöva nyrekrytera, säger Stefan Hellgren.

Han ser det geografiska läget för den nya anläggningen som attraktivt.

– Vi har bara ett försäljningsställe för Audi i Dalarna, så läget intill E16 är mycket bra och det är lätt att ta sig dit.

Etableringen blir den första på det nya arbetsplatsområdet. Nyligen har detaljplanen ändrats för att möjliggöra den här typen av etableringar.

– Vi har börjat projektera lite på hur vi vill att det ska se ut, berättar Stefan Hellgren.

Här kan du läsa mer om Borlänge.

Annons