Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Biljettköpare garanteras få återbetalning

Borlänge kommun vill se en nystart av Peace & Love.
Förslaget är ett startbidrag på 250 000 kronor.
Blir inte festivalen av - då ska biljettköparna få pengarna tillbaka.

Finansutskottet ska under tisdagen ta ställning till ett bidrag på 250 000 kronor till en nystart av Peace & Love.

En förutsättning är att andra aktörer bidrar med minst lika mycket.

Efter årets konkurs kan det dock vara svårt att få in pengar genom biljettförsäljning. För att få med biljettköparna på tåget sägs att biljetter till en kommande festival ska säljas med återbetalningsgaranti.

Blir inte festivalen av - då ska köparna garanteras pengarna tillbaka.

Kommunens näringslivschef Åsa Svedjetun konstaterar att det krävs en förankring, ett förtroende, en ny lednings- och styrelsestruktur, finansiering, juridisk organisering och partnersamverkan för att en nystart av Peace & Love ska bli verklighet.

Tanken är att anställa en projektledare under tre månader för att jobba fram förutsättningar för en ny festival och en året runt-verksamhet. Det blir destinationsbolaget Visit Södra Dalarna AB som hanterar uppstartsfasen, på uppdrag av Peace & Love Foundation.

– Vi ser att möjligheterna är stora att skapa ett nytt Peace & Love, menar Jan Bohman (S), ordförande i kommunstyrelsen.

Han hoppas på ett musikevent och en året runt-verksamhet av hög kvalitet "som sprider ett budskap om fred och kärlek och som skapar möten och aktiviteter som engagerar människor och på så sätt bidrar till en bättre värld.".

Den framtida organisationen ska enligt förslaget också ha ett brett ägande, med externa kommersiella parter och en styrelse med externa intressenter med bred kompetens.