Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bilist försöker köra över flyktingar

En vit bil pekas ut i en polisanmälan för att vid två tillfällen avsiktligt försökt köra över boende från Solglimten, hemmet för ungdomar som flytt själva till Sverige.
– Nu har det hänt vid två tillfällen. Därför har vi nu polisanmält händelserna, säger Mathias Jones som är verksamhetschef på Solglimten.

Annons

– Vi vet att det förekommer blickar och ges finger, åt det är det inte mycket vi kan göra. Men när en bil nu vid två tillfällen kört i full fart mot våra ungdomar så är det betydligt allvarligare. Därför har vi också polisanmält det inträffade, förklarar Mathias.

Den utpekade bilen och föraren av den ska också vara känd och den senaste händelsen inträffade för en knapp vecka sedan.

Älvdalen har ett avtal där kommunen tar emot tio ensamkommande barn och ungdomar. Kommunen får ersättning för de kostnader som är kopplade till mottagningen.

– Vi har jättemysiga ungdomar och det är inte acceptabelt att de ska uppleva att de hotas eller behöver vara rädda, säger Mathias.

– För att kunna möta de händelser som nu lett till polisanmälan, men framförallt för att presentera vad mottagandet  innebär, kommer jag och Lina Håmås att besöka bland annat skolorna i Älvdalen och olika arbetsplatser.

– Förhoppningsvis ska kunskap kunna skapa en bättre förståelse för ungdomarnas situation och vår verksamhet, säger Mathias Jones.