Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilinbrottsvåg i Sälenfjällen

Annons

Under söndagen besökte polisen fyra olika bilinbrott men därefter har ett flertal anmälningar om nya bilinbrott kommit in och minst ett tjugotal bilinbrott skedde under helgen. Bilinbrotten har skett på parkeringsplatser där fullastade bilar stått och tjuvarna har tagit sig in i bilarna genomn att krossa någon av bilens rutor. Bland det som tillgripits märks barbar dator, sportgrejer, GPS-utrustningar, plånbok och en del andra värdeföremål.

Polisen säger att det är på plats att påpeka att man inte lämnar bilen utan tillsyn om den är fullastad med grejer och att man absolut inte lämnar värdesaker i form av plånböcker och liknande kvar i bilen.

Förmodligen förväntar sig inte skidturisterna att man skall drabbas av den här typen av brott då man besöker ett rekreationsområde men helgens händelser visar att man måste vara mycket vaksamma och helst inte ha fullastade bilar stående utan tillsyn på parkeringsplatser. Inbrotten i bilarna i helgen har skett på parkeringsplatser som finns inom fjällanläggningarna. Polisen har i dagsläget inga spår efter de tjuvar som ligger bakom den omfattande stöldrajden.

Mer läsning

Annons