Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bilen och en kvinna har hittats

På natten till tisdagen hittade dykare den bil som sjönk till botten i Oresjön efter att den kört av bron i Furudal.
- Vi har hittat bilen, meddelade Derek Säll och hans team som med en specialkamera sökt efter bilen på sjöns botten.
Klockan 03:22 hittades bilen av dykare som skickats ner i vattnet. I bilen påträffades en avliden kvinna.

När räddningstjänsten i Rättvik med sina dykare och en undervattenskamera inte lyckades påträffa den bil som sjönk till botten efter att den kört av vägen intill bron i Furudal, anlitade man ett företag som med hjälp av en så kallad side-scanner, en tredimensionellkamer, tog vid i sökandet efter bilen.

Efter över en timmes sökande ute på sjön kom teamet tillbaka in till land igen.

- Det är svåra förhållanden, men vi har hittat något på botten på cirka 14 meters djup som vi tror kan vara bilen, berättade Derek Säll på företaget SOMAB, Sjö o mark AB, som ledde arbetet med den specialkamera som tagits in som hjälp i sökandet.

En boj sattes ut på platsen och teamet begav sig ut dit igen. Klockan 01:52 hittade specialkameran bilens exakta position och dykare skickades ner i vattnet.

Dykarna anträffar bilen på botten klockan 03:22.

- I bilen hittades en avliden kvinnokropp, uppger Göran Lekander, vakthavande befäl vid dalapolisen tidigt på tisdagsmorgonen. Då var kvinnan ännu inte identifierad, men polisen trodde sig veta vem kvinnan var.

Bilen bärgas just nu och kommer därefter att genomgå en teknisk undersökning för att fastställa orsaken till olyckan. Kroppen är skickad till rättmedicinska för obduktion.

Senare på morgonen kunde kvinnan identifieras och anhöriga underrättas. Kvinnan är född 1937 och är hemmahörande i Furudal.