Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bidrag till projekt mot rasism och extremism

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor har i dag beslutat om projektbidrag till 26 organisationer som arbetar mot rasism och intolerans, eller mot våldsbejakande extremism.

Annons

Över hundra ansökningar har behandlats, var fjärde har beviljats. Organisationerna får dela på 10,7 miljoner kronor, skriver myndigheten i ett pressmeddelande.

Bidraget mot rasism och intolerans kan gå till projekt som syftar till att ta fram och sprida kunskap, att stärka arbetet mot rasism eller att påverka attityder, normer och strukturer i samhället. Projekt som har förutsättningar att ge långsiktiga effekter prioriteras.

Bidraget mot våldsbejakande extremism kan gå till verksamheter som förebygger att antidemokratiska idéer utvecklas, att individer radikaliseras eller för att stödja individer som vill lämna våldsbejakande extremistmiljöer.

I Dalarna beviljas till exempel ABF Dala Finnmark ett bidrag för att motverka rasism i Dalarna. Projektet genomförs i bland annat Ludvika, Smedjebacken, Vansbro och Mora.