Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bevis krävs alltid

Fråga: Det sägs att mannen som knivskurit hästar nu är identifierad. Det ska ha rapporterats till polisen vem mannen är. Men tydligen säger polisen att dom bara kan ingripa om mannen ifråga upprepar sitt hemska dåd och kan gripas på bar gärning.

Om det är på det viset så förstår jag att det bildas medborgar-garden runt om i landet. Vi kan väl inte acceptera att våra djur misshandlas ostraffat?!

Anette N

Svar: Utan att gå in på det enskilda fallet, som jag inte känner till, så är det ganska ofta så att polisen är säkra på vem som är gärningsman i olika fall. För att personen ska kunna dömas i domstol krävs dock bevisning "bortom varje rimligt tvivel".

Om en misstänkt person förnekar brott krävs någonting mer, kanske teknisk bevisning eller vittnesuppgifter. Har vi gjort allt som är möjligt utan att kunna skapa tillräckliga skäl för åklagaren att väcka åtal återstår inget annat än att lägga ner förundersökningen.

Sen tycker jag det är lika illa att också människor, inte minst kvinnor, misshandlas ostraffat.

Stefan Dangardt