Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Besökte läger – blev misshandlade

Det var i söndags som ett 60-tal ungdomar från Mora anlände till Lysekil i Västra Götaland. De åkte dit för att besöka ett hockeyläger men blev på tisdagen påhoppade av ungdomar från trakten.

Annons

Ett knytnävsslag i ansiktet och en spark på låret.

Detta blev två ungdomar från Mora drabbade av under ett tumult som uppstod på tisdagskvällen i Lysekil.

Strulet började dock tidigare. Ungdomarna från Mora anlände till hockeylägret i söndags. Då mötte de fem ungdomar från trakten som uppträdde provocerande. Dessa möten eskalerade sedan till tisdagskvällens bråk.

– De har kommit till vårt boende och hängt utanför om kvällarna och uppträtt illa. Vissa kom in där vi bor, och det var inte alls kul. Vi där var för att spela hockey och chilla, så kom de och rörde till det, säger en spelare i Mora IK (J18).

Konflikter blossade upp mellan de lokala ungdomarna och hockeyspelarna. På tisdagskvällen resulterade det i handgemäng.

– Vi spelade basket när de kom. Vi började då röra oss inåt men de började kasta grejer efter oss, säger Moraspelaren, och strax därpå blev det bråk.

Lars Ström, inre befäl vid polisen i Uddevalla, uppger till Bohuslänningen att ingen misstänkt är gripen. De har dock goda förhoppningar om att hitta gärningsmännen.

– Jag förstår inte varför de måste mucka gräl. Vi har hållit på i 15 år, något sådant här har aldrig hänt tidigare, säger Richard Nielsen, hockeysamordnare, till Bohuslänningen.

Hockeyspelarna från Mora åkte hem på onsdag eftermiddag. Helt förgäves var inte resan som riktade sig till J18 och J20:

– Vi har haft kul ändå. Man bara undrar om de inte har något bättre för sig, säger Moraspelaren.

Annons