Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Beslut om nedläggning av Unionen på Jofa

Med bara några få dagar kvar för den administrativa personalen på Jofa beslutade den lokala fackklubben att den skulle läggas ner.

Annons

Om fabriken går för högtryck så är det desto lugnare på den administrativa sidan. Den lokala fackklubben Unionen träffades i torsdags för att besluta att klubben ska läggas ner den 28 september. Jofas administration sköts från och med den första september från Solna. Visserligen kommer några personer att jobba kvar ett tag till i övergången och några av medlemmarna jobbar redan i Solna.  Någon klubb behövs därför inte längre.

14 medlemmar hade samlats för att avsluta fackklubben under ledning av ordförande Karin Gustafsson. Stämningen var trots avslutningen ganska uppsluppen. Det diskuterades hur eventuella framtida anställningar skulle gå till på lagret utan en lokal fackklubb. Det pratades även om att ordna en trevlig aktivitet för medlemmarna som en avslutning för klubben. Kanske blir det då tillfälle att dricka gravöl och prata gamla minnen för de före detta fackmedlemmarna.