Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Beslut om Jeff Jakobs indraget efter tekniskt problem

Efter lunch i dag meddelade ishockeyförbundets tävlingskommitté att Jeff Jakobs stängs av i två matcher för tacklingen mot FIF:s Joel Norén.
Men detta var förhastat. Kort därefter fick de in en filmsekvens från matchen och drog in beslutet.

Det var i matchen mellan Borlänge HF och Falu IF den 20 september som Jeff Jakobs tacklade backen Joel Norén i ryggen. Joel Norén fick en hjärnskakning. Tackling, av typen "checking from behind", gav matchstraff varpå domaren var skyldig att göra en anmälan till förbundet.

När DT talade med Claes Hallqvist, ordförande på tävlingskommittén för region väst, efter lunch på tisdagen hade de fattat sitt beslut beträffande Jeff Jakobs:

– Han blir avstängd i två matcher. Vi har sett både till domarens anmälan och till Jeff Jakobs yttrande, där det framgår att spelarna åkte parallellt med varandra och att Jeff Jakobs visade någon form av oförsiktighet. Han hade inte uppsåt att skada, men man måste ändå ta hänsyn till sina medspelare.

Kort därefter fick kommittén veta att Borlänge HF skickat in en film som visar tacklingen. Den ska enligt Borlänge HF:s sportchef Mats "Horndal" Johansson tala till Jeff Jakobs fördel. Men filmen hade kommit bort och fanns alltså inte med bland det ursprungliga beslutsunderlaget.

– De hade skickat in en bildsekvens till oss, men den kom bort på något vis. Det var ett tekniskt misstag som skett hos oss. Eftersom vi inte formellt hunnit skriva ut det tidigare beslutet så ser vi det som att saken fortfarande inte var beslutad, förklarar Claes Hallqvist.

Tävlingskommittén kommer nu att kolla igenom filmen från Borlänge HF och fatta beslut under onsdag förmiddag.