Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Beslut om fjärrvärmerör närmar sig

Falun och Borlänge väntas bilda ett gemensamt bolag som ska driva det fjärrvärmerör som ska koppla ihop städerna.

Falu Energi och Vattens styrelse hade vid fredagens träff en lång diskussion om idén att lägga ned ett fjärrvärmerör mellan Falun och Borlänge. Detta i samband med att Lennheden Vatten börjar gräva ned vattenledningen från vattenverket i Tjärna i Borlänge till Falun.

– Det finns stora vinster att samtidigt som vi gräver ned vattenledningen kan använda maskinerna som är på plats och i samma gata lägga ned ett fjärrvärmerör, säger Falu Energi & Vattens ordförande Ragnar Kroona (S).

Han berättar att själva beslutet kommer att fattas den 13 oktober och då är förslaget att Borlänge och Falu Energi & vatten bildar ett 50/50-ägt bolag.

– Vi har inte handlat upp det här ännu så vi kan inte uttala oss om vad det skulle kosta. Den 13 kommer vi att besluta om att gå med i projektet men frågan är så stor att vi kommer att gå till kommunfullmäktige för att få samarbetet med Borlänge godkänt, säger Kroona.