Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Berntsson nia i VM

Annons

Till discotoner och med glittrig skjorta glänste konståkaren Kristoffer Berntsson vid VM i Tokyo.

I ett stort sett felfritt fritt program slog han personbästa med över 20 poäng och slutade på nionde plats.

Berntsson inledde sitt fria program med att sätta den inledande hoppkombinationen trippel Axel-trippel toeloop. Sedan flöt allt på. Berntsson tvekade aldrig, han utförde de tekniska momenten strålande och spelade ut det konstnärliga registret fullt ut i discodanserna. Enda lilla missen var en tvåfotslandning på trippel flip.

Domarna belönade honom väl och den 24-årige göteborgaren fick 140,20 poäng för sitt program _ vilket innebar personbästa med 20,42 poäng.

Totalt fick Berntsson 206,29 poäng, 21,59 poäng bättre än sitt tidigare personbästaresultat.

TT: Hur förklarar du personbästa med över 20 poäng?

Berntsson låg på 15:e plats inför det fria programmet, men åkare efter åkare fick se sig slagna av Berntsson, som till slut fick se sig slagen av åtta åkare.

Det blev inget tredje VM-guld i följd för schweizaren Stephane Lambiel. Han misslyckades i det korta programmet och låg bara sexa inför fria programmet. Även om han gjorde det näst bästa friprogrammet av alla så räckte det bara till brons. Ledaren inför det långa programmet, den regerande Europamästaren Brian Joubert från Frankrike, vann före hemmaåkaren Daisuke Takahashi, som hade det bästa fria programmet.

Målet för Berntsson var en topp tio-placering, eftersom det skulle innebära att Sverige får starta med två manliga åkare i VM i Göteborg nästa år.

TT

Mer läsning

Annons