Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Berlinvändning" för LIF mot Karlskoga

Karlskoga såg ut att gå mot en stabil bortaseger med 2–0 efter två perioder.
Då kom Leksand tillbaka och Mattias Timander sköt in 3–2 med fem sekunder kvar.
– Vi visade upp en härlig offervilja i sista, säger LIF-tränaren Andreas Appelgren.

Leksand låg under med 2–0 inför den tredje perioden. Karlskoga gjorde det fruktansvärt svårt för hemmalaget att komma till skott tack vare ett mycket tätt försvar.

– Vi kom inte riktigt ut som vi ville i inledningen. Vi vill komma ut hårt på hemmaplan och sätta tryck men vi lyckades inte och skapade inte heller några heta målchanser, säger Appelgren.

Men seriefinalen skulle få en oväntad avslutning.

Så här var vändningen i den tredje perioden:

1–2: Filip Forsberg tog pucken till vänster, dribblade bort en Karlskogaback innan han vek in mot målburen och väntade kyligt ut målvakten Joel Gistedt och lyfte in pucken i mål.

2–2: Leksand vann tekning i offensiv zon. Mark Hurtubise spelade pucken till Patrik Hersley som sköt in pucken från blå – samtidigt som Gistedt var skymd.

3–2: Leksand hade nyligen fått power play och Mattias Timander avlossade bössan från den högra tekningscirkeln och pucken smet in bakom Joel Gistedt då matchuret visade 19.55.

 – Jag är jätteglad över att vi vinner, säger LIF-tränaren.

Inför den avslutande perioden ändrade Leksand också om i kedjorna – vilket visade sig vara ett lyckodrag.

– Någonting behövde vi göra.

Trots vändningen skapade hemmalaget ändå inte särskilt många chanser utan slängde mest iväg puckarna mot mål.

– Men det kändes ändå som att vi var på gång och vi visade upp en härlig offervilja i sista perioden, säger Appelgren.

Karlskoga tog ledningen halvvägs in i första perioden i en tre mot två-situation efter ett skott i vänstra krysset av Niklas Arell.

I andra perioden ökade gästerna på till 2–0 i en snabb omställning och två mot ett-läge. Alexander Viklund släppte pucken bakom ryggen till Fredrik Höggren som sköt distinkt i högra krysset bakom Erik Hanses.

Gästerna kunde trots 2–0 inte freda sig i den tredje perioden.

– Tidigare när vi haft ledning inför sista perioden har vi fortsatt spela bra men tyvärr gick vi ner oss de första fem minuterna. Vi vågade inte hålla i puck och deras första mål kom därför ganska logiskt. Sedan är både 2–2 och 3–2 skott utifrån. Det är tufft, finns inte så mycket mer att säga. Men vi hade åtminstone kunnat få med oss en poäng, säger Karlskogatränaren Lenny Eriksson.