Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Berghagen i kallsång

/
  • Ovanlig scenklädsel. Unga stjärnskottet Amy Diamond uppträdde i en annorlunda scenklädsel för påskpubliken, rejält påpälsad.
  • Torgmästare Kaiser. Sälenföretagaren Tomas Kaiser är 'torgmästare' bakom satsningarna vid Sälfjällstorget. Han gladdes åt den stora allsångspubliken
  • Sånt är livet. Fame-Jessica Andersson ledde allsången i slagdängan 'Sånt är livet'.

Annons

Kallsång var nog rätta ordet för årets show. Det var nämligen en isande nordanvind över fjällen på påskafton. Det kunde behövas både kalsong och allsång för att hålla värmen.

Men stämningen var god och temperaturen steg flera grader då allsången kom i gång. Publiken var riktigt med på noterna. Rena Skansenstämningen.

Förutom Lasse Berghagen fick publiken också se och höra samt sjunga allsång tillsammans med artister som Jessica Andersson, Amy Diamond, Lasse Kronér och Janne Åström.

Bröderna Gardemars Lyxorkester i en påpälsad vintervariant stod för proffsig musikalisk inramning.

Sälenföretagaren Tomas Kaiser blickade ut över publikhavet och myste. Han är en av företagarna som satsar hårt på att skapa ett livfullt och aktivt Sälfjällstorg. Han är något av torgmästare.

Tomas fick också höra sin musikstuderande dotter Martina sjunga vackert för storpubliken på torget. Hon platsade gott på scenen bland de mer kända artisterna.

Tomas berättade även att Martina jobbar i ett projekt med att bygga upp ett museum kring Sälenstugan och utvecklingen i området.

Det var hit till Sälenstugan som de första Sälenturisterna kom på 30-talet. Här byggdes Sälens första skidlift. Under de snart 80 åren som gått sedan dess har det hänt massor.

Kallsången på Sälfjällstorget var bara en av flera artistshower i Sälen under påskdagarna. På skärtorsdagen var 70-årsfirande Högfjällshotellets Vinterträdgård utsåld då Björn Skifs bjöd på sin rosade show 'Fyra decennier'.

På Långfredagen var det Jill Johnsson som intog Högfjällshotellets scen.

I Tandådalen arrangerades Skandinaviens största utomhus-afterski med mellan fem och sex tusen personer som sjöng med klappade takten. De underhölls av bland andra Lasse Kronér och Fame-Magnus Bäcklund.

Mer läsning

Annons