Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Berg bestämmer sig i helgen

Annons

I helgen lämnar skytteligaledaren Marcus Berg besked om han stannar i IFK Göteborg och fotbollsallsvenskan eller om han fortsätter karriären i holländska Groningen.

Med 13 mål på 16 matcher har IFK Göteborgs 20-årige anfallare fått ögonen på sig från flera utländska klubbar. Framför allt franska och holländska lag har följt Bergs framfart i årets allsvenska och det största intresset tycks komma från Groningen. Tidigare i veckan var Torsbysonen på plats i Holland för att bekanta sig med laget och staden. Med sig hem fick han ett femårskontrakt, som han ännu inte tagit ställning till.

Enligt olika medier uppges Groningen vara beredda att betala mellan 35 och 40 miljoner kronor för Berg. Om det blir en affär eller inte är nu upp till honom själv, menar "Blåvitts" sportchef Håkan Mild. Men det tycks inte vara något helt enkelt beslut att ta för allsvenskans skyttekung.

Vad är det som gör att du tvekar?

Marcus Berg finns med i den trupp som möter Kalmar på Fredriksskans på lördagen. Återstår att se om det blir den sista matchen i den blåvita dressen.

TT

Mer läsning

Annons