Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Berättigad Stockholmsresa

I lördagens tidning hade Ulf Elgemyr, före detta kommunalråd, en insändare om att Falun skulle ha varit överrepresenterat vid en konferens i Stockholm. Han frågar även vad det hela kostat. Han vill ha svar av dem som styr Falu kommun.

Visserligen styr jag inte Falu kommun, men jag ska försöka svara ändå.

Från Omvårdnadsnämnden deltog tre personer. Det som av Elgemyr kallar konferens vill jag hellre kalla föreläsningar och seminarier.

Några exempel på föreläsare: Arbetsmarknadsminister Hillevi Engström, som redogjorde för regeringens politik. Professor Alf Rehn talade om tänkandets hinder. Laura Hartman, före detta Studieförbundet Näringsliv och samhälle, visade i siffror och tabeller Konkurrensens Konsekvenser.

Dessutom deltog vi i inte mindre än åtta seminarier.

Förutom detta träffade vi politiker och tjänstemän från andra kommuner och samtalade med representanter för många av de företag som säljer varor och tjänster till kommunerna.

Att på ett enkelt sätt delge sina kolleger information om allt detta vid hemkomsten skulle inte ha varit lätt om endast en av oss skulle ha åkt.

De här dagarna är mer att ses som utbildning eller fortbildning än som en konferens där vi representerar vår kommun.

Dessa dagar ger en oerhörd stimulans för det fortsatta politiska arbetet i Omvårdnadsnämnden.

Vad kostade då allt detta? Om vi slår ut kostnaden för tre dagar på tre personer, så kostade kalaset 2 169 kronor per person och dag. Eller 19 523,59 kronor för alla, allt inräknat.

Christer Falk (S)

ordf. omvårdnadsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare