Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Berättelsen om Quick blir spelfilm

Nu ska berättelsen om Thomas Quick bli spelfilm.Bakom filmen ligger regissören Agnieszka Lukasiak, som också ska skriva manuset.Jag har levt med den här historien i femton år, säger hon.

Agnieszka Lukasiak har under femton års tid känt Thomas Quick, eller Sture Bergwall som han numera heter, och under många år intervjuade hon honom regelbundet.
- Det har varit otäckt, chockerande och ögonöppnande. Det är en unik berättelse som det är viktigt att berätta, eftersom den är så uppseendeväckande att den satt fyr på rättssystemet. Samtidigt har den allt som kan göra den till en bra thriller, säger hon enligt The Hollywood Reporter.
Prisbelönt filmare

Lukasiak, som är född i Polen, är baserad i Stockholm, Los Angeles och London. Hon har gjort flera prisbelönade dokumentärfilmer - det var i samband med det som hon intervjuade Quick - och gjorde 2010 debut som spelfilmsregissör med den uppmärksammade svenska filmen "Between 2 fires".

Spelfilmen om Thomas Quick ska heta "Repent" och ska produceras av de engelska produktionsbolagen Peapie Films och Anonymous Content. Producenten Kris Thykier, som tidigare producerat bland annat Madonnas film "WE" säger i en kommentar:
- Med tanke på vem som ska regissera, tyngden i storyn och regissörens unika relation med Quick, finns här alla möjligheter för oss att göra en stor, internationell, kommersiell thriller.
På engelska

Det är ännu oklart när filmen ska spelas in och om den kommer att spelas in på plats i Sverige. Filmen kommer att skildra Thomas Quicks historia genom ögonen hos en undersökande journalist, som avslöjar den komplexa realiteten bakom alla hans lögner och bekännelser. Inget är sagt om skådespelare, men eftersom tanken är att det ska bli "en internationell thriller" kommer den att göras på engelska.