Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bengtssons fick 452 miljoner för Dalarnas Tidningar

Annons

Överlåtelsen skedde i mars i fjol men resultatet från årsskiftet tillföll köparen.

Bengtssons Tidningar som tidigare hade Dalarnas Tidningar i sin redovisning minskade därmed sin omsättning från 291,5 miljoner till 2,2 miljoner och antalet anställda från 246 till noll.

Men istället fick familjen Bengtsson massor med pengar, 451 991 000 kronor på att sälja Dalarnas Tidningar som man ägt i 75 års tid.

Bengtssons bolag som numera bara förvaltar kapital gjorde en vinst 2008 på 445 miljoner kronor och redovisar tillgångar på 856 miljoner kronor.

Familjen Bengtsson har gjort en bra affär och sålde i rätt tid när tidningar värderades som högst. Mittmedia segrade i en anbudstävling och köpte Dalarnas Tidningar 21 december 2007.

2006 gjorde familjen Bengtssons en annan kanonaffär och sålde ett stort fastighetsinnehav i centrala Falun och Borlänge till Allokton när fastigheter stod som högst. Fastighetsbolaget ägdes av Lennart och sonen Anders Bengtsson tillsammans med Lars Jansson och Jan Telde och såldes för 600 miljoner och gav en reavinst på 156 miljoner.