Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bengtsson: "Jag stannar i Mora"

Många klubbar har visat sitt intresse för den poängfarlige Morabacken Lukas Bengtsson.
Själv har han siktet inställt på ännu en säsong i dalaklubben.
– Jag spelar i Mora nästa säsong, säger 19-åringen.

Annons

Lukas Bengtsson har Huddinge som moderklubb och kom till Mora inför säsongen 2010/2011. Denna säsong har han bland annat hunnit med att spela hem ett JVM-silver på hemmaplan, och i allsvenskan har han noterats för 33 poäng (13+20) på 45 matcher.

– Jättekul, det har varit en fantastiskt säsong för både mig och laget. Det ska bli skitkul att stanna här och bygga vidare på det här, säger Bengtsson, som alltså avfärdar ryktet om att han skulle vara klar för SHL-klubben Frölunda.

– Jag spelar med Mora nästa säsong också, och efter det får vi se vad som händer, säger Bengtsson, som har två säsonger kvar på kontraktet med MIK.

Dock med en klausul som gör det möjligt att bryta kontraktet för SHL-spel.

– Som sagt, jag stannar i Mora och lägger all fokus på Mora just nu. Jag känner otroligt mycket för den här klubben. Här har jag fått chansen att utvecklas på ett sätt som jag inte tror hade varit möjligt om jag hade stannat kvar i Stockholm.

Christian Lechtaler, sportchef i Frölunda, bekräftar att klubben har ögonen på Lukas Bengtsson.

– Ja, på honom och ungefär 500 andra spelare. Men absolut, han är en jätteskicklig spelare, offensiv och stark med ett bra skott.

Men han har inte skrivit på för er?

– Nej, det där är bara spekulationer.

Har du träffat honom?

– Nej, jag har aldrig träffat honom, säger Lechtaler, som i sitt lag redan har de före detta Morabackarna Tom Nilsson och Mikael Wikstrand.

– Mora producerar bra backar, klubben gör ett bra jobb.

Nilsson och Wikstrand ryktas till NHL efter denna säsong?

– Tom är ju utlånad till oss från Toronto, så där får man se vad som sägs efter säsongen. Och Micke har kontrakt med oss men är draftad av Ottawa, så det är samma sak där, vad som händer efter säsongen kan jag inte svara på nu.

Annons