Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bengt hyllas med Tonsättarkväll

Organisten Bengt Granstam har fyllt 80 år och han hyllas nu på söndag vid en Tonsättarkväll i Stora Tuna kyrka. Under denna hans kväll kommer Bengt Granstams kompositioner och arrangemang att framföras.

Annons

Det var på nyårsdagen 50 år sedan Bengt Granstam satte sig bakom orgeln i Stora Tuna kyrka för första gången. Nu, många år efter pensioneringen är Bengt Granstam fortfarande flitigt anlitad som kyrkomusiker.

Valet mellan de fasta tjänster som fanns i Falkenberg och Stora Tuna gjorde Bengt efter kantorsexamen i Göteborg, studier vid musikhögskolan i Stockholm och ett par års vikariat i Boo församling i Värmdö.

Det blev ett val som inte tycks ha varit svårt och med en tv-sänd gudstjänst från Stora Tuna kyrka blev det också en spännande upptakt på det nya jobbet för Bengt. Drygt ett halvsekel senare gör Bengt Granstam fortfarande inhopp i sitt yrke

Bengt Granstam har hunnit fylla 80 år och det är med anledning av denna hans högtidsdag det på söndag kväll, med start klockan 18, ordnas en Tonsättarkväll i Stora Tuna kyrka. Bengt Granstam kommer då på orgel/piano att framföra egna kompositioner och arrangemang.

Övriga medverkande är Stora Tuna kammarkör, Anita Sundmark, dirigent/sångsolist, Joachim Engberg, sångsolist, Paul Larsson, violin, Lars Lyrvall, recitatör, samt kyrkoherde Ann-Gerd Jansson.

Annons