Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bengt hyllas med Tonsättarkväll

Organisten Bengt Granstam har fyllt 80 år och han hyllas nu på söndag vid en Tonsättarkväll i Stora Tuna kyrka. Under denna hans kväll kommer Bengt Granstams kompositioner och arrangemang att framföras.

Annons

Det var på nyårsdagen 50 år sedan Bengt Granstam satte sig bakom orgeln i Stora Tuna kyrka för första gången. Nu, många år efter pensioneringen är Bengt Granstam fortfarande flitigt anlitad som kyrkomusiker.

Valet mellan de fasta tjänster som fanns i Falkenberg och Stora Tuna gjorde Bengt efter kantorsexamen i Göteborg, studier vid musikhögskolan i Stockholm och ett par års vikariat i Boo församling i Värmdö.

Det blev ett val som inte tycks ha varit svårt och med en tv-sänd gudstjänst från Stora Tuna kyrka blev det också en spännande upptakt på det nya jobbet för Bengt. Drygt ett halvsekel senare gör Bengt Granstam fortfarande inhopp i sitt yrke

Bengt Granstam har hunnit fylla 80 år och det är med anledning av denna hans högtidsdag det på söndag kväll, med start klockan 18, ordnas en Tonsättarkväll i Stora Tuna kyrka. Bengt Granstam kommer då på orgel/piano att framföra egna kompositioner och arrangemang.

Övriga medverkande är Stora Tuna kammarkör, Anita Sundmark, dirigent/sångsolist, Joachim Engberg, sångsolist, Paul Larsson, violin, Lars Lyrvall, recitatör, samt kyrkoherde Ann-Gerd Jansson.