Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bengt Engvall

Bengt Engvall, Vasagatan i Borlänge och tidigare i många år boende i Sellnäs, har flyttat hem till den himmelska härligheten bara några månader efter hustrun Ingrids bortgång.

Bengt var med i Betaniaförsamlingen i Sellnäs sedan 1955 och tillhörde äldstekåren och styrelsen.

Under alla år har hans praktiska kunnande och uppfinningsrikedom varit en stor tillgång för församlingen.

Han var alltid villig att ta itu med det som behövdes uträttas. Ingenting var omöjligt, på ett eller annat vis klarade han av många svåra uppgifter. Under många år var han en klippa när det gällde att resa mötestältet, och han konstruerade bland annat en snillrik skräddarsydd plattform till tältet.

I Betaniaförsamlingens verksamhet deltog han troget; han var med på alla möten ända fram till de allra sista veckorna i livet.

Hans positiva livssyn och hans hjälpsamhet och omsorg om alla genomsyrade allt han gjorde. Framför allt annat var han en hängiven bönemänniska.

Han besteg inte gärna talarstolen, men hans böner och blotta närvaro bar både talare och församling. Bönerna för nära och kära, församling och bygd är ihågkomna hos Gud.

Han hade ett grundmurat förtroende både i församlingen och i Sellnäsbygden.

Hans inre styrka och glädje bar honom genom många år med svår sjukdom och han beklagade sig aldrig.

Vi tänker på barnen med familjer.

Bengt lämnar många fina minnen efter sig.

Vi kommer att sakna honom, men vi unnar honom vilan i det land där varken sjukdom eller död finns.

Väl gjort, du gode och trogne tjänare!

För Betaniaförsamlingen i Sellnäs

Mats Jansson

Lars Gillsberg