Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bemanningsföretag efterlyser diskussion med landstinget

Dedicare, ett av Sveriges största bemanningsföretag av stafettläkare, efterlyser en diskussion och större samverkan med landstinget i Dalarna.

Annons

– Vi för gärna en diskussion och samverkan med landstinget. Åtminstone jag har inte varit med i en sådan diskussion och vill gärna ha en. Det är något som många landsting, inklusive Dalarnas, kan göra bättre, säger Eva Domanders, VD för Dedicare Doctor.

Läs mer: Skenande kostnader med hyrläkare - "Företagen och läkarna utpressar oss"

Eva Domanders har också läst Konkurrensverkets rapport och tycker att både landsting och leverantörer har ett ansvar.

– Om det nu är ett problem, låt oss föra en diskussion så invånarna i Dalarna får det bättre. Spelreglerna sätts av landstingen. Vissa landsting sätter ett kostnadstak för sina leverantörer, varför har Dalarna inte gjort det i så fall?

De menar att ni då skulle välja ett landsting som ger mer betalt?

– Nej, vi på Dedicare jobbar seriöst och långsiktigt. Vi måste diskutera hur man ska jobba tillsammans och göra en bra upphandling.

Vissa menar att det skapar en otrygghet för patienterna när läkarna skiftar, och att det saknas kontinuitet?

– Vad är kontinuitet? Det fattas 1500 läkare i Sverige. Det är orimligt att tro att alla ska ha en husläkare år 2015. Det kan också vara bra med nya ögon som kan se något annat hos en patient, det är ju en annan sida av saken.

– Att alla faktiskt kan få en läkare tycker jag är viktigt. Vi jobbar från norr till söder, dygnet runt. Tack vare oss kan någon träffa en läkare i Grängesberg. Det tycker jag är viktigt att komma ihåg, det har försvunnit ifrån diskussionen, säger Eva Domanders.