Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Belöning gav många tips

Belöningen på 30 000 kronor för tips om klottrare tog skruv.
– Jag har fått många uppslag som jag lämnat vidare till polisen, säger Per-Erik Kjellberg, vd på Belab ventilation som för andra gången fick fasaden nerklottrad i helgen.

Som vi skrev i går har Per-Erik Kjellberg tröttnat på att få göra rent efter klottrare. Därför utlyste han en belöning på 30 000 kronor, samma summa det kostar att sanera efter klottret, till den eller de som kan bidra till att stoppa klottrarna. Efter att folk läst om belöningen lät tipsen inte vänta på sig.

– Jag har fått många bra tips som jag försett polisen med. Det verkar som om det är några stycken som systematiskt ägnar sig åt att klottra över halva Borlänge, säger han.

– Många andra företag och fastighetsägare har haft problem med klottrare och de är tacksamma att det nu tagit den här vändningen. Jag tror att det reder upp sig.

Belöningen kommer också att betalas ut, när det visar sig att det går att väcka åtal tack vare uppgifterna.

– Jag tror att det blir två som får dela på den: en som får 10 000 och en som får 20 000 kronor, säger Per-Erik Kjellberg.

Polisen bekräftar att man tagit emot tips och att man nu kan jobba vidare med ärendet.

– Ja, vi har goda förhoppningar om att lösa det, säger utredningsledare Jan Barck.