Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bekräftat: Talangfulle backen klar för Mora IK

Mora IK har letat backförstärkning.
På måndagsmorgonen bekräftade klubben uppgifterna om att Joakim Lilliehöök, 21 år, skrivit på för MIK.
– Vi är glada över att han valt att spela i Mora, säger Jeremy Colliton, i ett pressmeddelande.

■■ Håll koll på den lokala sporten – få pushnotiser om Leksands IF, Mora IK och allt annat stort som händer. Ladda ner DT:s nya app till Iphone eller Android. Följ dessa länkar för DD:s app, Iphone eller Android.

I torsdags gjorde Mora IK klart med forwarden Victor Backman från danska klubben Herlev. Han debuterade i lördags mot BIK Karlskoga.

LÄS ÄVEN: Back från Arboga på väg till Mora IK

Under söndagen uppgavs det att den 21-årige backen Joakim Lilliehöök var klar för Mora IK.

Samma dag lämnade backen Olov Lundqvist MIK, nyförvärv från Asplöven inför den här säsongen, för fortsatt spel i Södertälje.

LÄS ÄVEN: Lundqvist lämnar Mora IK

På måndagsmorgonen bekräftades Lilliehööks övergång av MIK.

– Det är en rörlig ung back som är pålitlig i defensiven och som spelar ett enkelt spel. Han har varit lagkapten i Arboga den här säsongen vilket är oerhört imponerande för en spelare som är född 1994. Vi är glada över att han valt att spela i Mora, säger tränare Jeremy Colliton.

Joakim Lilliehöök, som har Enebybergs IF som moderklubb, tillbringade juniortiden i Djurgårdens IF. Tidigare den här säsongen har han spelat 16 matcher med Västerås i Hockeyallsvenskan.

Lilliehöök anslöt till truppen på måndagsmorgonen.

Kontraktet gäller för resten av säsongen.