Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bekräftat: Sundsvall vill ha Sellin

Först Johan Eklund.
Nu siktar GIF Sundsvall in sig på att även norpa åt sig Robbin Sellin, 21, från Brage.
I söndags togs den första kontakten.
– Jag ska dit på torsdag, bekräftar Sellin för DT-sporten.

Snacket om att Sundsvall är intresserat av Bragemittfältaren Robbin Sellin har gått ett tag, men enligt Robbin har det hela tiden varit just snack – tills nu.

– Jag har inte heller vetat någonting egentligen, klart att man hört om det men jag trodde inte att det var så allvarligt. Den första konkreta kontakten var ett samtal nu i söndags, säger Robbin som nu på torsdag åker upp till Sundsvall för ett första möte.

– De frågade om jag vill komma upp och kolla hur de har det, och visa staden och sådär. Sedan får vi väl se vad det leder till.

Precis som Johan Eklund medger Sellin att Sundsvall är ett lockande alternativ.

– Jag strävar alltid högre, annars skulle man ju inte hålla på. Ringer det en allsvensk klubb och bjuder in en, är man ju inte sen med att tacka nej.

Robbin Sellin är en av få spelare i Bragetruppen som har kontrakt även nästa säsong. Brage har dock gett grönt ljus för honom att föra samtal med Sundsvall.

– Robbin vill ju vidare och nu är det en allsvensk klubb som frågar. Då har vi sagt varsågod till att åka dit och lyssna på vad de har för erbjudande, säger Brages elitansvarige Lars Håkman.

Det tolkar jag som att ni kan tänka er att sälja Sellin.

– Nja, det är långt dit. Men kommer vi så långt och det visar sig att Sundsvall är väldigt intresserade så kommer vi sätta oss ned och lyssna på vad de har för planer.

Hur högt värderar ni Robbin Sellin?

– Väldigt högt. Det var därför vi skrev nytt kontrakt med honom tidigare över nästa år. Vi ser honom som en viktig bit i framtiden.

Med andra ord kommer det krävas ett bra bud av Sundsvall?

– Det är en helhetsbild vi kommer att få titta på, men han kommer ju inte att gå gratis om man säger så. Han är värd så mycket som mottagaren vill betala, om vi accepterar budet. Men att sätta en prisbild nu är jättesvårt.

Beträffande Johan Eklund, så har han ännu inte gett något besked om sin framtid till Brageledningen, efter sitt besök i Sundsvall förra veckan.

– Johan håller på och funderar på sin framtid. Vi har gett honom ett erbjudande, men jag vet inte exakt vilken agenda han har med Sundsvall. Men det är hans business just nu, säger Lars Håkman.

DT-sporten har sökt GIF Sundsvalls värvningsansvarige, Urban Hagblom, och Johan Eklund utan framgång.