Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bekräftat: Han är aktuell för Leksand

Markus Åkerblom kan vara på väg till Leksand som ny sportchef.
– Vi har haft kontakt, säger Åkerblom.

Ryktet om att den gamle Leksandsikonen Markus Åkerblom skulle återvända till Dalarna har florerat en längre tid. Men varken Leksands IF eller Åkerblom själv har velat säga någonting.

I söndags tog Åkerbloms säsong slut. Östersunds ishockeyklubb åkte ur i det allsvenska playoffspelet mot Huddinge. Därmed lär det vara fritt fram för Leksand att ta nya kontakter.

Markus Åkerblom själv säger så här om situationen:

– Leksand är en intressant förening. Jag har spelat där under tio oförglömliga säsonger 1990-2000. Tror det blev cirka 600 matcher, berättar han.

På frågan om Leksands IF nu uppvaktat honom om jobbet som sportchef, svarar Åkerblom:

– Vi har samtalat, men mer än så kan jag inte säga.

När Leksand den första februari gick ut med ett pressmeddelande om tillsättandet av Tore Jobs betonade VD Kjell Kruse att Jobs, "bara är en tillfällig lösning" på sportchefsjobbet.

"Vi söker en långsiktig lösning, men ingen av de kandidater som vi förhandlar med kan börja med så kort varsel som vi önskar", fortsatte Kruse i pressmeddelandet.

Nu kan samtalen gå vidare med Markus Åkerblom. Hans Östersunds IK har spelat klart. Om ett eventuellt jobb i Leksand menar den förre leksandsspelaren:

– Som både spelare och nu ledare, har det varit viktigt för mig att söka utmaningar. Det ligger i själva tävlingsfilosofin. Den som blir ny sportchef i Leksand ställs onekligen inför just tuffa utmaningar.

– Jobbet är utsatt, men samtidigt lockande.

Han berättar att fler föreningar än Leksand har kontaktat honom för att diskutera framtid. Östersunds kombinerade tränare/sportchef är därmed attraktiv på ishockeyns ledarmarknad.

Men det kanske han också ska vara. Östersund kom tvåa i norra Allettan, bakom Sundsvall men före Huddinge och Piteå. Sedan förlorade laget i andra playoffomgången i tredje matchen mot Huddinge. Under Åkerbloms tid har Östersund tagit flera kliv rent sportsligt och har som uttalat mål att inom tre år nå Allsvenskan.

Markus Åkerblom är 45 år. Han har de senaste fyra åren tränat Östersunds IK i division 1 och samtidigt varit sportchef.