Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bekräftat: Ekströms superhelg – kör både DTM och VM i rallycross: "Helt fantastiskt"

DTM-stjärnan Mattias Ekströms dröm går i uppfyllelse.
Nu har hans DTM-stall Audi gett klartecken för att köra både DTM och VM i rallycross i tyska Hockenheim i början på maj.
– Det här är som att kombinera julafton och påskafton på samma dag för mig, säger Ekström.

Nu har Sportens uppgifter om att Mattias Ekström kan dubblera och köra både DTM och VM i rallycross i Hockenheim bekräftats.

LÄS MER: Mattias Ekström tar ny sats mot VM-guld

Detta innebär att Dalarnas motorstjärna bara missar en enda deltävling i rallycross-VM, utöver DTM, som det ser ut just nu.

– Att få den här möjligheten att få köra både DTM och rallycross på Hockenheim är som att kombinera julafton och påskafton för mig, säger Mattias Ekström i en kommentar på stallets hemsida.

Hockenheim är den stora premiärhelgen för säsongens DTM och körs den 6-8 maj, samtidigt som han också kör med rallycross-bilen mot världsstjärnor som Ken Block, Petter Solberg och Sébastien Loeb.

– Jag är mycket tacksam mot Audi som har gett mig den här unika chansen. Jag ser fram emot DTM-helgen samtidigt som jag får köra mot världsstjärnorna i rallycross inför tusentals Audi-fans i Hockenheim. Det är helt fantastiskt.

Däremot är finalschemat på söndagen lite tajt vilket kan ställa till det för Mattias Ekström. Gapet mellan finalerna i rallycrossen och DTM är tätt inpå varandra.

Wolfgang Ullrich, som är chef för Audi Motorsport, gav Mattias Ekström grönt ljus att dubblera tack vare ett bra passande tidsschema på lördagen.

– Många av våra förare tävlar i andra serier också. De får mer erfarenhet att köra fler lopp vilket vårt team vinner på. Det gäller också framför allt Mattias, som investerat mycket tid att bygga sitt eget rallycross-team, men så kör han ju med en Audi även där, säger Ullrich.

VM i rallycross har premiär redan nu i helgen i Montalegre, Portugal.