Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bekanta figurer i årets Järnarevy

Järnarevyns uppsättning Spridda Skurar har premiär på torsdag 12 november. Det blir inget skojande med politiken, men gamla figurer som "karltokiga Lisa" dyker upp igen.

Hasse Ström är något av en legend i trakten. I 30 år har han hållit på med teater, och Järnarevyn är nu inne på sin fjortonde omgång. Hasse är ansvarig för teatern, men är också delaktig med att skriva revyn, och stå på scenen själv.

Årets revy är ett samarbete mellan flera involverade och består av lite av varje.

– Det finns ingen röd tråd i årets revy, där av namnet. Det kommer bli sånger och sketcher och publiken kommer känna igen flera populära återkommande figurer så som karltokiga Lisa.

Kommunpolitiken kommer klara sig undan i år. Enligt Hasse så har de varit så snälla att det inte finns någon anledning att skoja med dem.

– De är så sams och har samarbetat med besluten, så det finns inte mycket att skriva om, förklarar han.

Det är samma gäng som brukar stå på scen, med undantag av frånvaron av Gugge Björk som är nyopererad i höften. Under två veckor kommer tio föreställningar att hållas, med start den 12 november i JUF-lokalen i Dala-Järna.

Trots alla år av erfarenhet så har Hasse ändå lite premiärnerver.

– Man vet aldrig förrän publiken kommer dit, det är ett spänningsmoment helt klart. På övningen får man ju ingen respons, så det är svårt att veta på förhand hur bra det tas emot, säger Hasse.