Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Begär skadestånd av kommunen

En privatperson i Rättvik har genom sin advokat begärt ersättning för kostnader i samband med ett strandskyddsärende.
Familjens advokat anser att kommunen är skyldig familjen 420 000 i skadestånd för felaktiga råd och upplysningar i byggärenden.

Annons

Familjen anser att de fått olika besked från länsstyrelsen och kommunen i ett strandskyddsärende. Miljö- och byggnadsnämnden i Rättvik beslutade att familjen skulle ta bort byggnationen vid stranden som även polisanmäldes av nämnden, vilket inte ledde till åtal.

Byggnationen fick rivas och en ny byggas upp vilket medförde olika omkostnader för familjen, som hittills drabbats av merkostnader på över 400 000, skriver advokat Christina Bjelvert Olsson som hänvisar till skadeståndslagen och anser att kommunen är skyldig att ersätta skada som orsakats genom fel eller försummelse i myndighetsutövningen eller genom felaktiga upplysningar eller råd, vilket är fallet i detta ärende, anser advokaten.